DHL

DHL

DHL finns i över 200 länder och territorier över hela världen, vilket gör DHL till det världens mest internationella företag. Med en arbetsstyrka på mer än 285 000 anställda, tillhandahåller DHL lösningar för ett nästan oändligt antal logistikbehov.

Allt som transporteras från en plats till en annan behöver hjälp av logistik – men bakom denna enkla sanning finns miljontals berättelser. Som logistikföretaget för världen, bildar vi ryggraden för handeln, ser till att det som ska levereras, blir levererat. Den försändelse som anförtros oss kan innehålla livräddande läkemedel, eller vara en födelsedagspresent från en vän, eller innebära ett företags hela existens i form av en prototyp. Vi levererar inte bara små och stora paket och ser till att containrar anländer till hamnarna: vi levererar välstånd, vi transporterar hälsa, vi befrämjar tillväxt, vi levererar glädje. Varje dag kopplar vi samman människor och förbättrar deras liv.

Jale är DHLs största partner i Dalarna med terminaler i både Borlänge och Mora.

DHL är en del av den världsledande post- och logistikkoncernen Deutsche Post DHL och är uppdelad i tre divisioner: 1: DHL Express, DHL Parcel och Deutsche Post International, 2: DHL Global Forwarding och DHL Freight, 3: DHL Supply Chain.

Historia

ASG bildades i juli 1935 under namnet AB Svenska Godsbilcentraler. År 1941 köpte SJ 50 procent av ASG. Året efter döptes bolaget om till AB Svenska Godscentraler. Mellan åren 1941 och 1990 (då företaget blev börsnoterat) var Statens Järnvägar den dominerande ägaren. Eftersom bolaget var mest känt under sin akronym ASG, bytte bolaget namn till ASG AB år 1979. År 2000 köpte Deutsche Post via dotterbolaget Danzas upp hela ASG som då bytte namn till Danzas. År 2002 köpte tyska posten upp DHL, vilket sedermera valdes som namn då det ansågs mera känt världen över än vad Danzas var, så från och med hösten 2003 heter det tidigare ASG alltså DHL.

 

DHL Servicepoint

I Sverige har DHL cirka 1 600 ombud, som kallas DHL Service Points. Du hittar dem över hela landet på platser som du besöker varje dag: affären runt hörnet, bensinstationen eller kiosken. På alla dessa Service Points kan du enkelt, snabbt och säkert skicka paket inom Sverige. Alla transporter är klimatsmarta. Det betyder att vi kompenserar för koldioxiden som släpps ut, så att effekten på miljön blir lika med noll. För öppettider på våra egna Servicepoints vid terminalerna i Borlänge och Mora, se under fliken kontakt, Kundtjänst Mora och Kundtjänst Borlänge.