Vasaloppet

Vasaloppet

Det är tidig morgon när alla DHL bilar åker i konvoj upp till starten i Berga by. Funktionärerna är i full gång med att förbereda blåbärssoppa, kaffe och andra drycker. Det ryker från en stor kamin där vi får kaffe, i väntan på alla klädsäckar vi ska köra ned till Mora.

En efter en strömmar åkarna till och snart kryllar det av människor på hela startområdet. DHLs Dreamdelivery team är på plats och förbereder sig på att starta. Från Jale är det Lars Jansson som ska åka hela vägen ned till Mora.

Klockan åtta går starten. Våra bilar är förutom elitbilen fyllda med klädsäckar. Direkt efter starten hämtar en traktor upp alla elitåkares klädsäckar och tippar in dem i den sista lastbilen.

Vi åker återigen i konvoj ned till Mora och ut på Prästholmen. Väl där står en stor klunga ungdomar och väntar på att få tömma våra bilar och sortera upp säckarna i nummerordning. Det tar bara några minuter innan de tömt bilarna. Sen är vi klara för dagen!

DHL har genom Jale återigen varit med och levererat Vasaloppet 2014!

 

Vasaloppets kärnvärden, Drömmen, Utmaningen, Äventyret, attraherar många likasinnade. DHL är via oss på Jale sponsor och tar hand om alla transporter. Under vinterveckan handlar det om skidor och klädsäckar till över 67.000 deltagare.

Under sommarveckans Cykelvasa handlar det inte om lika många deltagare. Men för Jale handlar det om en stor mängd cyklar som ska transporteras upp till starten i Sälen.

Under Cykelvasan 2013 transporterade våra lastbilar 7.540 cyklar och körde tillsammans 1.590 mil