Vasaloppet 2014

Postad den 17 Feb, 2014

Vasaloppet 2014

Nu är det snart dags för Vasaloppet 2014.  Under en dryg vecka mellan den 21 februari och 2 mars kommer 66.800 anmälda åkare att delta i Vasaloppets olika skidlopp.

DHL Freight och Jale är Vasaloppets officiella logistikpartner. Rollen som logistikpartner innebär att DHL Freight genom Jale sköter transporten av nyvallade skidor från den officiella vallaservicen ut till starten i de olika loppen. Företaget transporterar även samtliga åkares personliga tillhörigheter, från start till mål. Logistikuppdraget gäller samtliga lopp under Vasaloppets vintervecka 2014.

Samarbetet betyder att Vasaloppet får tillgång till DHL Freight och Jales erfarna trafikplanerare som har stor lokalkännedom i Dalarnas län, och transportupplägget är givetvis utformat med fokus på minsta möjliga miljöpåverkan.

DHL Freight/Jale är en engagerad och professionell logistikpartner som har såväl kompetensen som kapaciteten att bemästra logistiken kring Vasaloppet. Tävlingsområdet sträcker sig över ett stort område och har ett vägnät och en infrastruktur som är en utmaning att klara av. Det krävs därför en genomtänkt logistik för att få det hela att fungera effektivt.

Klicka på knappen nedan för att titta live på hur snöläget ser vid starten i Sälen! Kameran uppdateras var 10e sekund.

Webbkamera